×

Стапи во контакт

Дома> Вести

Што е сос од соја сашими?

Време: 2021-05-31 Посети: 141

Сашими соја сос е неопходен елемент во јапонските дневни оброци, можете да го видите насекаде во кој било јапонски ресторан.

Сашими соја сос е мешавина која се смета за идеална за сирова риба. Има тенденција да биде светла по боја и вкус. Сепак, некои области на земјата сакаат посладок соја сос, особено со „порибни“ сорти како кацуо (бонито или туна скипџек).


врв врв